2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Indické krůtí kari (curry)

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 600 g
cibule 1 ks
červená paprika 1 ks
pórek 1/2 ks
kokosové mléko 400 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: indická
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a půlku pórku očistíme a nakrájíme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na dvou lžících oleje, jakmile začne zlátnout, vsypeme krůtí maso a restujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zeleninu, najemno nakrájenou chilli papričku podle chuti a chvíli ještě zarestujeme. Osolíme zarovnanou lžičkou soli a přidáme indické koření. Vlijeme hrnek vývaru, plechovku kokosového mléka, necháme povařit pět minut. Podáváme s rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Tip:
Maso můžeme samozřejmě použít kuřecí, krůtí, klidně telecí nebo libové vepřové (panenku, kotletu).

Indické koření si můžeme připravit i sami - smícháme 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky kari, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky garam masala a 1/4 lžičky mletého koriandru :-). Nebo si koupíme už hotovou směs Indie.




 


RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA